Since 1907, LACESA carries on the authenticity of the Sardinian dairy tradition and produces in the heart of the island, excellent cheese specialties through the use of high-quality raw materials and innovative production processes that respect the environment.

L'arte Casearia

L’altopiano di Campeda e la regione del Marghine sono caratterizzati da una posizione geoclimatica tale da renderli pascoli ideali, sia per l’abbondanza del foraggio sia per la grande varietà di erbe aromatiche che donano al latte e ai suoi derivati caratteristiche e sapori ineguagliabili. I fertili pascoli, il bestiame selezionato e la millenaria tradizione casearia degli abitanti della zona, sono stati gli elementi necessari e insostituibili che hanno dato vita alla LACESA (Latteria Centro Sardegna), attraverso la fusione delle antiche cooperative di Bortigali, Macomer e Silanus. Nel corso degli anni la Cooperativa LACESA ha sempre mantenuto uno standard qualitativo elevato nella propria produzione casearia, attraverso l’attenta selezione del latte, i rigorosi processi produttivi e l’assistenza zootecnica agli allevatori.

Dolce Macomer

Dolce Macomer

Fresh cow’s cheese, with straw yellow, soft and elastic texture, sparse eyes, mild and aromatic flavour. Produced from an accurate selection of Sardinian whole cow’s milk from wild pasture- based breeding.
Ordari

Ordari

Mature sheep’s cheese with straw yellow, compact, hard texture, sparse eyes, tasty and aromatic flavour. Produced from an accurate selection of Sardinian whole sheep’s milk from wild pasture-based breeding.
Provola Affumicata

Provola Affumicata

Stretched curd cheese, with straw yellow, compact, soft and elastic texture, sparse eyes, mild with smok aromatic flavour. Produced from an accurate selection of Sardinian whole cow’s milk from wild pasture-based breeding.